top of page

Time to Blossom

Εργαστήριο φωτογραφικού βιβλίου

Το “Time to Blossom” είναι ένα πειραματικό εργαστήριο, που εστιάζει στην διερεύνηση, την ανάπτυξη και τη δόμηση οπτικών αφηγήσεων, μέσα από την διαδικασία δημιουργίας ενός έργου με τη μορφή φωτογραφικού βιβλίου.

Μέσω μιας σειράς ομαδικών και ατομικών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να ερευνήσουν, να εμπνευστούν, να πειραματιστούν και να ιχνηλατήσουν πολλαπλές αφηγηματικές προσεγγίσεις στο έργο τους, σε διάλογο με άλλα έργα και πρακτικές από το χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, της τυπογραφίας, της λογοτεχνίας και των εικαστικών τεχνών.

Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το εργαστήριο θα ακολουθήσει μια συνθετική πορεία, περνώντας απ’ όλα τα δημιουργικά στάδια παραγωγής ενός βιβλίου: από τη σύλληψη της ιδέας, την επιλογή, την ακολουθία των εικόνων και το σχεδιασμό έως την επιλογή των υλικών και των μεθόδων βιβλιοδεσίας και εκτύπωσης.

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια του εργαστηρίου θα χαρτογραφηθούν οι επιλογές αυτοέκδοσης, τα ανεξάρτητα εκδοτικά εγχειρήματα, τα διεθνή φεστιβάλ και οι φουάρ καλλιτεχνικών βιβλίων καθώς και οι δυνατότητες διανομής, προβολής και προώθησης, στο πεδίο της σύγχρονης σκηνής των φωτογραφικών βιβλίων.

Στόχος του εργαστηρίου, είναι μέσα σε διάστημα τριών μηνών οι συμμετέχοντες, να έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν δεξιότητες και να μυηθούν σε βασικά εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές, που θα τους επιτρέψουν να διανύσουν την απόσταση για την παραγωγή και την παρουσίαση ενός συνεκτικού έργου σε μορφή χειροποίητου φωτογραφικού βιβλίου.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους, εικαστικούς και κινηματογραφιστές που έχουν αναπτύξει μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα φωτογραφικού έργου.

 

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Το εργαστήριο περιλαμβάνει συνολικά 10 συναντήσεις. 6 συλλογικές εβδομαδιαίες συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 4 Απριλίου (18:30-21:30) και 4 ατομικές συνεδρίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο ενδιάμεσo διάστημα.

Αριθμός συμμετεχόντων: 6

Εισηγητής:

Ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στο Ζαρό Κρήτης. Η καλλιτεχνική του πρακτική επικεντρώνεται σε πειραματικές φωτογραφικές τεχνικές, αναλογικές διαδικασίες εκτύπωσης, καλλιτεχνικές εκδόσεις και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Το έργο του έχει παρουσιαστεί διεθνώς και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Ανάμεσα στις εκθέσεις που έχει συμμετάσχει συγκαταλέγονται: Foam-Talent, Μουσείο φωτογραφίας του Άμστερνταμ, Ολλανδία∙ Belfast Photo Festival, Ηνωμένο Βασίλειο∙ Emop Berlin, Γερμανία∙ Beyond Boundaries, Aperture Gallery, ΗΠΑ∙ PhotoEspana, Ισπανία∙ Verzasca Foto-Festival, Ελβετία∙ Salon de la Photo, Γαλλία∙ Museum of Contemporary Art, Mattatoio Roma, Ιταλία∙ Circulation(s) Festival, Γαλλία∙ Festival de Fotografia de Tiradentes, Βραζιλία∙ International Felifa, Αργεντινή∙ Moving Museum of Photography, Αζερμπαϊτζάν∙ Month of Photography, Los Angeles, ΗΠΑ∙ Voies Off, Arles, Γαλλία∙ Είναι συνιδρυτής του ανεξάρτητου καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens, όπου από το 2018, επιμελείται καλλιτεχνικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια με πεδίο εστίασης τη σύγχρονη φωτογραφία και τα φωτογραφικά βιβλία. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Phases. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. https://www.yatrom.net

Αιτησεις συμμετοχής: εώς 17/02/24

Φόρμα συμμετοχής εδω

Κόστος εργαστηρίου: 420€
Πληροφορίες: zoetropeathens@gmail.com

Time to Blossom 2024 n.jpg

Mystery 37 Voices of Elefsina

2023 ΕΛΕVΣΙΣ | EUROPEAN CAPITAL of CULTURE

Το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι ένα διαμεσικό κοινοτικό project που εστιάζει στη ραδιοφωνική αναμετάδοση. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός πειραματικού ραδιοφωνικού σταθμού που θα ανήκει στην τοπική κοινότητα της Ελευσίνας, που θα τροφοδοτείται και θα λειτουργεί μέσα από αυτή. Με μια σειρά συμμετοχικών καλλιτεχνικών δράσεων, βιωματικών και διαθεματικών εργαστηρίων, οι Φωνές της Ελευσίνας ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ενός ανοιχτού χώρου όπου οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να κάνουν τη φωνή τους ν’ ακουστεί. Η από τα κάτω παραγωγή ραδιοφωνικού περιεχομένου θα φωτίσει και θα αναδείξει διαφορετικές όψεις της ιστορίας, της ταυτότητας, της συλλογικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ενδυναμώνοντας την αίσθηση του ανήκειν και συμβάλλοντας στη μετάβασή της σε μια νέα περίοδο. Παρότι τοπικές, οι Φωνές της Ελευσίνας θα ταξιδέψουν πέρα από τα σύνορα της πόλης, μέσα από συνεργασίες –και με ζωντανές αναμεταδόσεις– με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και δίκτυα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Ανοικτά εργαστήρια:

Ηχο-ιστορίες: Κάθε τόπος έχει την δική του ακουστική ταυτότητα, η οποία διαμορφώνεται από το περιβάλλον, τις δραστηριότητες, τα πρόσωπα που τον κατοικούν. Μέσα από ασκήσεις που αναπτύσσουν την ακροαστική δεινότητα, παραδείγματα ντοκιμαντέρ και εισαγωγή σε μεθόδους αφήγησης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μικρού μήκους ηχητικά ντοκιμαντέρ που θα αναδείξουν την ηχητική ταυτότητα της Ελευσίνας.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 14 & 15 Οκτωβρίου, 21 & 22 Οκτωβρίου

Δηλώσεις συμμέτοχης: https://forms.gle/J77VMrR2RG4oiAzDA

Cinema on Paper | The Photobook and the Cinematic

A workshop by Natasha Christia


Παρότι ο κινηματογράφος και η φωτογραφία αντιμετωπίζονται συχνά ως δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, η αλληλεπίδραση τους είναι καταλυτική. Χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τον θεμελιώδη τόμο Photography and Cinema (Reaktion Books, 2008) του David Campany, μια σειρά από δημοσιεύσεις συνέβαλαν στην περαιτέρω διεπιστημονική έρευνα πάνω στα δύο μέσα και τα γλωσσικά τους εργαλεία. Την άνοιξη του 2017 κυκλοφόρησε το Aperture Photobook Review #12. Με τίτλο «Under the Influence» και επιμέλεια της Daria Tuminas, το τεύχος φιλοδοξούσε να προσφέρει μια εισαγωγική έρευνα για τον κινηματογράφο και το φωτογραφικό βιβλίο (photobook). Διευρύνοντας αυτόν τον ερευνητικό διάλογο, το εργαστήριο ‘Cinema on Paper’ θα εξετάσει σε βάθος την επιρροή του κινηματογράφου και του «ήθους» του στο φωτογραφικό βιβλίο. Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, και, πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά έργων και δημιουργών, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τον «έντυπο κινηματογράφο», μέσα από ένα αφηγηματικό, θεματικό και οντολογικό πρίσμα. Το εργαστήριο θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στο πώς αποδίδονται στο φωτογραφικό βιβλίο τόσο διαφορετικές μορφές κινηματογραφικής αφήγησης και γραφής, όσο και τα καίρια φορμαλιστικά ερωτήματα και ορόσημα της κουλτούρας του σινεμά εν γένει.


H έρευνά μας θα καλύψει μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα θέματα:


1 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ
Η απόδοση των κινηματογραφικών αφηγηματικών τρόπων στο photobook και τις αναζητήσεις του για αφηγηματικότητα (storytelling). Οι αρχές του μοντάζ και της σεκάνς, αποκαθιστώντας μια αίσθηση κινηματογραφικού χρόνου. Το εφέ της οθόνης στην έντυπη σελίδα. Το μονοπλάνο (long take) (από το Art Cinema στο photobook).


2 ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Μια κυριολεκτική μετάφραση κινηματογραφικών ειδών και προσεγγίσεων.
Οι «Συμφωνίες των πόλεων» σε ταινίες και φωτογραφικά βιβλία. Τα πολιτισμικά και κοινωνικά φαινόμενα του φωτο νουβέλας και του photo roman To photobook ημερολογιακού χαρακτήρα. Η ενσάρκωση της δοκιμιακής ταινίας στο photobook. Η επιρροή της θεωρίας του ντοκιμαντέρ και του εθνογραφικού κινηματογράφου στο σύγχρονο φωτογραφικό βιβλίο που βασίζεται στην έρευνα και η αναζήτησή του για εναλλακτικές και πολυφωνικές αφηγηματικές οδούς.

 

3 ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
Η κινηματογραφική κουλτούρα και οι φορμαλιστικές της ανησυχίες στο photobook. Φωτογραφικά βιβλία που «παραθέτουν» ή παραπέμπουν σε στιγμιότυπα ταινιών. Ο απεριόριστος κινηματογράφος (infinite cinema) έναντι του άπειρου βιβλίου. Υβριδικές περιπτώσεις, το βιβλίο ως επέκταση της κινηματογραφικής ταινίας. Μονοπάτια εξέλιξης και πειραματισμού.

 

Η Νατάσσα Χριστιά εργάζεται ως επιμελήτρια, αρθρογράφος και εκπαιδευτικός στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με έδρα την Βαρκελώνη. Η έρευνά της επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία, το αρχείο, το φιλμ και το φωτογραφικό βιβλίο (photobook) συνδιαλέγονται με την καλλιτεχνική πρωτοπορία του 21ου αιώνα, συμβάλλοντας στην αναθεώρηση και ανανέωση των κυρίαρχων αφηγηματικών σχημάτων και ιδεολογικών μύθων του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού. www.natashachristia.com

CINEMA ON PAPER POSTER FN.jpg

The Act of Publishing  

by Sebastian Arthur Hau

To τριήμερο αυτό εργαστήριο εστιάζει στην ανατομία της δημιουργίας φωτογραφικών βιβλίων, ενώ την ίδια στιγμή χαρτογραφεί τις δυνατότητες έκθεσης, ορατότητας, προώθησης και διανομής φωτογραφικών βιβλίων σε διεθνές επίπεδο. 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εργαστούν συλλογικά και μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων ν΄ ανακαλύψουν δημιουργικές και εκδοτικές δυνατότητες του έργου τους. Ο Sebastian Arthur Hau θα σταθεί και θα αναλύσει κάθε φωτογραφικό έργο, προκειμένου να αναδειχθούν όλες οι δημιουργικές τους δυνατότητες, μέσω μιας συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων που θα συντονίσει η ομάδα του Zoetrope.

 

Με βάση τα υλικά και το έργο που θα φέρουν οι συμμετέχοντες, θα ξεδιπλωθούν πολλαπλές όψεις που αφορούν στην δημιουργία φωτογραφικών βιβλίων, όπως η αναγνωσιμότητα και η επικοινωνιακότητα, η καλλιτεχνική έκφραση ή και η πολιτική τοποθέτηση, η ποσότητα των σελίδων, η φόρμα και το φορμά. Δουλεύοντας επάνω σ΄αυτά τα σημεία της παραγωγής φωτογραφικών βιβλίων, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση του που ακριβώς βρίσκονται αναφορικά με τη διαδικασία έκδοσης τους.  

 

Επιπλέον, το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην εξερεύνηση της εκδοτικής αγοράς και των δυναμικών της, σε ότι έχει να κάνει με την εύρεση εκδότη, την προώθηση, την πώληση και τη διανομή φωτογραφικών βιβλίων, εξετάζοντας διεξοδικά φεστιβάλ, βραβεία φωτογραφικών βιβλίων, συλλέκτες, αναθέσεις, βιβλιοπωλεία και δίκτυα διανομής. Μετά την πανδημία η δομή του συστήματος διανομής άλλαξε, ωστόσο το εργαστήριο στοχεύει ακριβώς στο να προσφέρει ένα χάρτη πορείας για κάποιο που επιθυμεί να εκδώσει το έργο του και να το φτάσει ‘εκεί έξω’.  

 

Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στο πως το έργο τους μπορεί να μεταμορφωθεί και να εκδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε φωτογραφικό βιβλίο μέσα από μια ατομική συνάντηση με τον Sebastian Arthur Hau.

 

Απαιτήσεις Συμμετοχής:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν δημιουργήσει ένα dummy φωτογραφικού βιβλίου (σε φυσική ή ψηφιακή μορφή) καθώς και σε καλλιτέχνες που έχουν αυτο-εκδόσει κάποιο φωτογραφικό τους βιβλίο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποια ψηφιακή συσκευή ιδανικά με το σύνολο του έργου τους, που σχετίζεται με το φωτογραφικό τους βιβλίο, ώστε να μπορεί να ειδωθεί και να αντιμετωπιστεί δημιουργικά μαζί με το υπόλοιπο υλικό πάνω στο οποίο εργάζονται.  

 

Εισηγητής:

Ο Sebastian Arthur Hau εξειδικεύεται σε καλλιτεχνικά και φωτογραφικά βιβλία. Εργάζεται ως ειδικός σε σύγχρονα και σπάνια φωτογραφικά βιβλία για τον ψηφιακό δημοπρατικό οίκο Catawiki ενώ διοργανώνει το φουάρ φωτογραφικών βιβλίων Polycopies Paris μαζί με τον Laurent Chardon. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής του τμήματος βιβλίων και εκδηλώσεων στο Le Bal, στο Παρίσι. Έχει συνιδρύσει και συνδιευθύνει το Polycopies Paris και το Cosmos Arles Books, μια παράλληλη δράση του διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres d’ Arles, που εστιάζει σε σύγχρονες φωτογραφικές εκδοτικές πρακτικές. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις στη Βαρσοβία, τη Λειψία, την Κολωνία, την Αρλ και το Παρίσι και αρθρογραφεί για διεθνή περιοδικά.

Sebastian Hau _ The Act of Publishing poster.jpg

ARCHIVE FEVER

Υβριδικό εργαστήριο της Νατάσσας Χριστιά

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα εργαστήριο θεωρητικής πρακτικής φύσεως αφιερωμένο στις αρχειακές πρακτικές και στην όλο και πιο αποφασιστική τους συμβολή στην διαμόρφωση του αφηγηματικού και εικαστικού γίγνεσθαι στον τομέα της εικόνας τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Ο «αρχειακός πυρετός», όπως τον περιέγραψαν και τον ανέλυσαν ο Γάλλος φιλόσοφος Jacques Derrida στο θεμελιώδες ομώνυμο δοκίμιο του και άλλοι θεωρητικοί και στοχαστές, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μορφών και λειτουργιών: από την οικειοποίηση αρχειακών εικόνων και κάθε είδους εγγράφων και την αντιπαράθεση τους με το σύγχρονο εικαστικό έργο, έως την ανάληψη των ηνίων από το αρχείο εξ ολοκλήρου, με το οπτικοακουστικό εικαστικό έργο να ενδύεται με μια αρχειακή αύρα και να εκτελεί έναν αμιγώς αρχειακό ρόλο. Από αθώες οικειοποιήσεις οικογενειακών άλμπουμ και αρχείων της καθημερινής ζωής μέχρι τολμηρές αναθεωρήσεις συστημικών αφηγημάτων και μια κριτική αναθεώρηση των ακρογωνιαίων λίθων της ιστορίας της φωτογραφίας, το αρχείο έχει τύχει χρήσης αλλά και κατάχρησης.

 

Μεθοδολογία

Το εργαστήριο διακρίνεται από έναν υβριδικό θεωρητικό/πρακτικό χαρακτήρα. Έμφαση θα δοθεί σε συγκεκριμένα θεωρητικά κείμενα, ουσιώδη για την κατανόηση του αρχειακού λόγου, αλλά και σε διάφορα εικαστικά έργα και προτάσεις από τον χώρο της φωτογραφίας και της σύγχρονης τέχνης.

Κατά τη διάρκεια πέντε θεωρητικών συνεδριών (7 ώρες), θα χρησιμοποιήσουμε ως έναυσμα μια σειρά θεωρητικών στοχασμών και συγκεκριμένα εικαστικά έργα προς μελέτη, προκειμένου να εντοπίσουμε αρχειακά οικοσυστήματα που ενισχύουν την συνύπαρξη ετερόκλητων και διακειμενικών αρχειακών μορφών και λειτουργιών. Θα μας απασχολήσουν εικόνες, κείμενα, σύγχρονες πρακτικές τεκμηρίωσης, επιμελητικά πρότζεκτς, photobooks και ο ακτιβισμός.

Θα θέσουμε σε πρακτική εφαρμογή τα ερωτήματα και τις οπτικές προσεγγίσεις που θα προκύψουν από τις θεωρητικές μας συζητήσεις κατά τη διάρκεια των δύο συνεδριών πρακτικής φύσης, (4 ώρες) στις οποίες θα εξετάσουμε το υλικό και τα έργα που θα παρουσιάσουν τα μέλη της ομάδας.

Εισηγητής:

Η Νατάσσα Χριστιά εργάζεται ως επιμελήτρια, αρθρογράφος και εκπαιδευτικός στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με έδρα την Βαρκελώνη. Κατά καιρούς εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα αρχείων, συλλογών και προώθησης έργων και βιβλίων. Η έρευνά της επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι αρχειακές συλλογές, η διασταύρωση της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και των photobooks, και ο διάλογος της φωτογραφικής πρωτοπορίας του 20ου αιώνα και της σύγχρονης «μετα-φωτογραφικής» κουλτούρας, συμβάλλουν στην ανανέωση των κυρίαρχων αφηγηματικών σχημάτων και μύθων του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού. www.natashachristia.com

Μέτρα Προστασίας Covid-19

Θα τηρηθούν όλα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Για την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής και τη συμμετοχή με φυσική παρουσία απαιτείται: η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος test Rapid ή PCR.

christia workshop.jpg

Gazing the Gaze | H μορφή και το στυλ στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ

Carlos Muñoz Gómez-Quintero

 

Εισαγωγή

Το εργαστήριο ‘Gazing the Gaze’ επικεντρώνεται στην κινηματογραφική εικόνα και στην καλλιτεχνική πρακτική της διεύθυνσης φωτογραφίας στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, διερευνά τις διαδικασίες γένεσης ενός βλέμματος, που μπορεί να εκφράσει τόσο τα νοήματα και τα επίπεδα της πραγματικότητας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο δημιουργός, όσο και την κινηματογραφική αφήγηση.

Μέσα από μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών συναντήσεων, το εργαστήριο χαρτογραφεί τις αισθητικές προσεγγίσεις, τις φωτογραφικές μεθόδους, τα εργαλεία και τις έννοιες που μπορούν να βοηθήσουν έναν δημιουργό, ν’ αναζητήσει και να βρει το κατάλληλο φωτογραφικό ύφος.

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται ν’ ανακαλύψουν μια δική τους προσωπική φωτογραφική γραφή, που μπορεί να αποτελέσει τη βασική κατευθυντήρια γραμμή για την ταινία τους αλλά και έναν οδηγό που θα τους βοηθά να λαμβάνουν τις σωστές για εκείνους αποφάσεις, για να ενσωματώνουν δημιουργικά οτιδήποτε μπορεί να συμβεί μπροστά στην κάμερα.

 

Μεθοδολογία & Θεματικές

Εκκινώντας από επιλεγμένα αποσπάσματα μέσα από μια διεθνή φιλμογραφική βάση δημιουργικών ντοκιμαντέρ, κάθε εισήγηση θα εστιάζει σε μια συγκεκριμένη θεματική αναπτύσσοντας κεντρικές έννοιες, μεθόδους και εργαλεία.

Οι θεματικές στις οποίες θα εστιάσει το εργαστήριο αφορούν επιγραμματικά στην ανάλυση της έννοιας του στυλ μέσα από διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις, στην επισκόπηση των βασικών εργαλείων για τη δημιουργία μιας εικόνας και την αναζήτηση της μορφής, στη φωτογραφία και το φωτισμό, στο χειρισμό του φωτός και στους τύπους φωτισμού χωρίς μέσα και με μέσα, στα ρίσκα της φόρμας και στη συνολική ατμόσφαιρα μιας ταινίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις δημιουργικές ιδέες τους, βρίσκοντας συγκεκριμένες λύσεις σε σχέση με το χειρισμό της εικόνας και του στυλ στις ταινίες ντοκιμαντέρ που αναπτύσσουν.

Εισηγητής

Ο Carlos Muñoz Gómez-Quintero ζει μεταξύ Αθήνας και Βαρκελώνης και είναι διευθυντής φωτογραφίας με ειδίκευση στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές σκηνοθεσίας και κινηματογράφου στο Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών Καταλονίας.

Έχει εργαστεί ως κινηματογραφιστής σε διεθνείς παραγωγές που εστιάζουν σε κοινωνικές και ανθρωπολογικές θεματικές και έχουν γυριστεί σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Πολλές από τις ταινίες στις οποίες έχει εργαστεί, έχουν λάβει μέρος και έχουν αποσπάσει βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά όπως τα BAFICI, Films I've seen, Sitges, Zinebi, Cinema du Reel BAFICI, Films I've seen, Sitges, Zinebi, Cinema du Reel, και τα βραβεία Goya.

Από το 2008 διδάσκει διεύθυνση φωτογραφίας στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UAB), κάνοντας mentoring σε ντοκιμαντέρ, web docs και VR ντοκιμαντέρ.

 

Μέτρα Προστασίας Covid-19

Θα τηρηθούν όλα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Για την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής και τη συμμετοχή με φυσική παρουσία απαιτείται: η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος test Rapid ή PCR.

Gazing the Gaze - Workshop final poster.jpg
bottom of page